Na każdym parapecie w moim domu znajdują się storczyki oraz paprocie. Ogromnym plusem storczyków jest to, że niemal na okrągło kwitną. Dom bez kwiatów, to nie dom .
---------------------------------- Szeroka gama produktów fm group
Przepiękne, teraz na rynku mamy różne gatunki, nie tylko białe czy różowe ale też niebieskie, wszystkie są piękne, ale storczyków mamy o wiele więcej gatunków niż nam się to wydaje
Ja jestem w stanie uśmiercić wszelkie odmiany storczyków nie wiem dlaczego, a mojej koleżanki mama twierdzi, że nic wielkiego przy nich nie robi a rosną jak szalone, po kilka odsadek z jednego już ma, nie wiem jak to jest możliwe. Twierdzi, że podlewa jak jej się przypomni.
Ważne, żeby kupić storczyki dobrej jakości, bo jak kupisz jakieś osłabione, to ciężko, żeby ładnie rosło. Ja zawsze, wszystkie roślinki kupuję u Ulińskich - bo wiem, że tam byle czego mi nie sprzedadzą.
Moja żona dostała hopla na punkcie storczyków właśnie. Ponastawiała na każdym parapecie, przy każdym oknie, w każdym pokoju po parę sztuk. Ładnie może i to wygląda, ale boję się że mi zaraz ogródek zrobi z mieszkania. Nie wystarczą wrzosy na balkonie?